2014. július 3., csütörtök

Gombás csirke curry-s rizzsel

Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel. Tudom, hogy egy év kellett elteljen, hogy írjak, de ami késik nem múlik. Fogadjátok szeretettel.
A mai menüt nagymamám inspirálta, persze kicsit felturbóztam, íme:


Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- egy üveg Bonduelle gomba (250 ml)
- egy doboz tejföl (250 g)
- egy csomag rizs (100 g)
- 2 db zöldhagyma
- fél fej fokhagyma
- 4 ek liszt
- só, bors, curry, csili

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük míg előkészítjük a többi hozzávalót. A zöldhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. Az üveg gombát kibontjuk, a vizet leöntjük és a gombákat félbevágjuk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk és forró olajban gyorsan átsütjük. Kivesszük öket egy tálba. A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, (a fokhagymár később tesszük bele, hanem elég). A gombát a hagymához adjuk, és visszatesszük a csirkemell szeleteket is. 2 kanál lisztet a tejföllel csomómentesre kavarunk, majd hozzáöntjük a gombás csirkemellhez. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és izlés szerint megszórjuk csili pelyhekkel. Hagyjuk összeforrni, majd curry-s rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése